MENÚ

koalaboox logo
CREAR UN COMPTE CONNECTAR-SE

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS

koalaairplane

DESCOBRIR KOALABOOX

APRENDRE PAS A PAS

ASSISTÈNCIA

Een tekort aan liquide middelen ? Laat je zeker niet opsluiten in artikel 30 bis.

Opgelet! Ben je actief in de bouwsector, laat een plotseling gebrek aan liquide middelen je niet in de problemen brengen door artikel 30 bis. Een pijnlijke ervaring voor je financiën die wel eens het voortbestaan van je bedrijf in het gedrang kan brengen.

Het is een vaak voorkomend geval. Je moet grote investeringen realiseren voor een werf of een grote bestelling en je factuur zal pas binnen 60 dagen betaald worden. Gezien de sommen die je moet investeren, ben je een beetje krap bij kas op dit moment. Laat het net op dat moment zijn dat je ook je RSZ-bijdragen moet betalen.

Wat gebeurt er vermits je deze bijdrage van de RSZ niet gaat kunnen betalen ?
Je bent op dat moment niet in orde met je bijdragen, en je valt dan meteen onder het artikel 30 bis (inhoudingsplicht).
Wat wil dit concreet zeggen ? Het artikel 30 bis wil dat « De opdrachtgever of de aannemer, is ertoe gehouden, wanneer hij overgaat tot de betaling van de beoogde werken of een deel ervan, aan een aannemer/onderaannemer die op het ogenblik van de betaling sociale schulden heeft, om bij de betaling 35 % van het bedrag van de factuur exclusief BTW in te houden en door te storten aan de RSZ.”
Dit wil zeggen dat er 35% zal afgehouden worden van uw volgende facturen opdat deze rechtstreeks aan de RSZ worden overgedragen, zonder rekening te houden met eventuele extra kosten.

Het toppunt nu u al (op dit moment) krap bij kas zit!

Het is natuurlijk altijd mogelijk er terug bovenop te geraken, maar dat is niet altijd even gemakkelijk, ook met een goeddraaiende zaak.

Er bestaat een snelle oplossing om uit deze spiraal te breken en terug heer en meester te worden van je eigen geldmiddelen. Hoe? Door simpelweg je facturen te laten financieren om zo je geld al binnen enkele uren te ontvangen. Een simpele oplossing aangeboden door Koalaboox die al door ongeveer 5000 ondernemingen in België wordt gebruikt. Dankzij de financiering kunnen velen onder hen beter hun liquide middelen beheren en hun activiteiten verderzetten in betere omstandigheden.

Wat je moet onthouden uit dit bericht : check altijd even wanneer je bijdrage voor de RSZ valt, en indien je het risico loopt om een tekort aan liquide middelen te hebben op dat moment, denk dan even terug aan het financieren van je facturen, de betaling van je sociale bijdrage mag geen rem zijn voor je activiteit.